Cavalli-uitvaart 1

Verbonden door de Vecht

Haar dochters praten ons bij over de afgelopen weken waarop ze zagen dat hun moeder steeds meer verward raakte en soms gefrustreerd en boos werd over hun liefdevolle bemoeienis.

Tijdens alle verhalen moeten ze ook weer even lachen als ze terugdenken aan het moment dat ze de voeten van hun moeder onder de dekens zien meebewegen op de muziek van Elvis Presley wanneer ze naar zijn video kijkt.

Zes weken en drie dagen geleden hebben ze afscheid genomen van hun vader in Bistro Belle en nu moeten ze opnieuw afscheid nemen van hun moeder maar dan wel op een plek die weer helemaal bij haar past.

We zijn in de raadzaal van de Parel van Zuilen, het vroegere gemeentehuis van het dorp Zuilen waar ooit de Utrechters trouwden. Deze Parel ligt vlak bij Ondiep waar zij opgroeide maar ook vlakbij Zuilen waar de roots van haar man en het gezin liggen.

Het afscheid van hun vader en dat van hun moeder op twee verschillende locaties maar toch met elkaar verbonden door de rivier de Vecht en om haar kist allerlei rozen, bloem van de liefde en Orchideeën en de Stephanotis, de bloemen uit haar bruidsboeket.

Wilt u meer lezen over de door Cavalli uitgevoerde uitvaarten? Lees hier dan de andere verhalen.

Andere verhalen

“Ik kom net uit het ziekenhuis. Mijn vader is onverwachts overleden en we weten niet wat we moeten doen”. Uit de woorden klinkt wanhoop en ongeloof. Als we naar haar huis toe gaan, ontmoeten we ook haar moeder. In de uren dat we met elkaar praten,...
Totaal verslagen is de familie als ik arriveer. Ik sta in de hal van een appartement vol verdriet. De komende dagen zal ik heel intensief contact hebben met deze familie, die ik zo goed ken. Het afscheid van haar man.Wat ben ik dankbaar dat ik er ...