Week van de uitvaart

Week van de uitvaart

Wat kan u verwachten?

Om u alvast inzicht te geven in hoe onze ondersteuning er in de week voor de uitvaart uitziet, hebben we een overzicht gemaakt van dag tot dag. U weet dan alvast hoe de week er ongeveer uit gaat zien. ​

Dag 1 het overlijden

Als een dierbare is overleden, zal de huisarts eerst het overlijden vaststellen. Daarna belt u ons met de melding van overlijden. We maken met u een afspraak om bij u langs te komen.

We overleggen wie uw dierbare gaat verzorgen, wassen en aankleden en waar u zou willen dat hij/zij opgebaard wordt.

Afhankelijk van het tijdstip van ons bezoek kijken we wat er die dag nog kan of moet gebeuren.

Op de eerste dag bespreken we ook de globale opzet van de uitvaart. Hieronder verstaan we de noodzakelijk vast te leggen onderdelen zoals: datum van de uitvaart, wel/geen condoleance, welke locaties: kerk, begraafplaats of crematorium, afscheidslocaties etc.

Dag 2 tot 4 - Samen met u geven we invulling aan de afscheidsdienst

Dag 2 kiest u de rouwkaart uit en bepaalt u of er een rouwadvertentie in de krant geplaatst moet worden. We laten de drukker een drukproef opmaken ter goedkeuring. De naasten kunnen de enveloppen schrijven of wij kunnen het uitbesteden aan onze drukker en de enveloppen laten voorzien van een geprint etiket. Daarnaast bespreken wij de keuzes voor de rouwauto, eventuele volgauto’s, de bloemen, de catering, de kist of opbaarplank en andere specifieke wensen of rituelen.

Dag 3 doen wij aangifte van overlijden en ontvangt u van ons een opdrachtformulier samen met een offerte die inzicht geeft in de kosten.

Dag 4 het is soms ook een dag met veel bezoek, mogelijkheid van afscheid nemen en/of een condoleance te plannen. Als u dat wenst begeleiden wij de condoleance.

Dag 5 - De puntjes op de i

Voor elke uitvaart maken wij een uitgebreid draaiboek. Met dit draaiboek geven we u de inhoud en de volgorde van de uitvaartdag, zodat u een beeld krijgt van wat u kunt verwachten. Wij ervaren dat dit vaak rust geeft bij de nabestaanden.

Dag 6 - De dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart zorgt Cavalli Uitvaartbegeleiding ervoor dat u aan niets hoeft te denken en dat alles gebeurt zoals we hebben besproken. U kunt van ons verwachten dat we tot op het laatste moment de uitvaart goed, rustig en sfeervol laten verlopen.

De bijkomende zaken

De bijkomende zaken

Transparant en voor iedereen

Wij werken voor iedereen ongeacht het budget of waar u verzekerd bent. Wij hanteren een vast tarief voor onze begeleiding en rekenen transparant alle gemaakte kosten van toeleveranciers, locaties of andere handelingen één op één door, zonder marges of commissie.

Hoe zit het met de polissen?

Als u een uitvaartverzekering hebt, bent u niet gebonden aan die partij en vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Dus ook met een collectieve verzekering van bijvoorbeeld Dela, Yarden of Monuta kunt u bij ons terecht.

Nazorg

Ook op het gebied van nazorg zijn we er voor u. Of het nu gaat om logistieke, financiële of emotionele aandachtsgebieden. Wij hebben veel ervaring en expertise om u door te verwijzen naar betrouwbare leveranciers die u goed kunnen ondersteunen op verschillende gebieden.