Onze werkwijze

Verlies van uw dierbare

Verlies van uw dierbare

Wanneer u te maken krijgt met het verlies van een dierbare komt er veel op u af. Eigenlijk te veel.

Daarin kunnen we u geruststellen. U hoeft niet direct van alles te gaan regelen, dat komt later. Wij staan meteen voor u klaar om u te ontzorgen, te ondersteunen en u stap voor stap te begeleiden in de voorbereiding naar een prachtige, passende en persoonlijke uitvaart van uw dierbare.

Wij zijn er op het moment dat u ons nodig heeft. In alle rust bespreken wij uw wensen en die van de overledene. Wij werken met ons hart en hebben de ervaring en professionaliteit om de uitvaart perfect te laten verlopen.

Play Video

Waar kunnen wij u mee helpen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij weten dat er veel op u af kan komen bij het regelen van een uitvaart. We komen u hier dus graag bij helpen en zoveel mogelijk zorg uit handen nemen.

Wanneer u ervoor kiest om het afscheid door ons te laten uitvoeren, kiest u voor een begrafenis of crematie die helemaal wordt afgestemd op uw wensen. Tijdens de gesprekken komen we tot een persoonlijke invulling van het afscheid en kijken we naar wat past bij hoe uw dierbare in het leven stond.

Samen zorgen we ervoor dat met alle wensen en ideeën voor de uitvaart, er een persoonlijk, eigen en uniek afscheid kan worden ervaren.
Als al deze kenmerken terugkomen in een uitvaart, dan gaat de persoon weer leven. Dit gaat gepaard met een lach en een traan. U wordt geraakt en voelt de verbinding die u met de persoon had. Deze ervaring van herkenbaarheid biedt ook troost in de periode na de uitvaart waarin verlies langzaam een plekje zal krijgen.

Wij zetten ons volledig in om de vele kenmerken die de overledene zo uniek maakte terug te laten komen tijdens de afscheidsbijeenkomst.
Dat ziet u terug in de locatie waar de afscheidsdienst wordt gehouden, de rituelen, de aankleding van de locatie, de muziek, de verhalen en onze ontspannen begeleiding.

Belangrijk: Doe wat u wenst en voelt op het moment. Er is geen haast.

Cavalli Uitvaartbegeleiding is dag en nacht bereikbaar en kan direct langskomen. Ongeacht waar u verzekerd bent. Wij verzorgen de uitvaart voor u.

Wij werken vanuit onze vestiging in Bilthoven en hebben ook ervaring in het verzorgen van uitvaarten in het buitenland.

Bel bij overlijden regio Utrecht e.o. 030 22 70 740

Hoe kan een uitvaart er bij ons uitzien?

Omdat wij ons echt verdiepen in de persoon, ontstaat er een diversiteit aan uitvaarten. Ieder mens is namelijk anders en zijn of haar leven kleurt het afscheid. Hoe meer details er naar boven komen in de gesprekken, hoe persoonlijker een afscheid vormgegeven kan worden. Dit ziet u terug in het kleurgebruik, het vervoermiddel, de aankleding van de locatie waar de afscheidsbijeenkomst gehouden wordt en meer. Het allerbelangrijkste hierin is: hoe wil degene die overleden is herinnerd worden?

Moodboards

Rauw, stoer, eenvoud, zorgzaam, schipper, natuur, water, oostelijk havengebied, verbindingsdam. ‘Dat ben ik en daar ben ik’

Klein, bijzonder meisje, oude ziel en jong hartje, verbindend, zeer geliefd. ‘Mama’s hartje’

Liefde, verbinding, het land Italië in al haar facetten, met de motor erop uit en vrijheid en dat met de grote liefdes van mijn leven

Witte bloemen, zoet, buiten, zachte vioolmuziek, mijn liefde voor schilderijen en dieren zijn voor mij belangrijk

Zee, strand, licht, de wind door mijn haren, het ruisen van de golven, gitaarmuziek, lekker eten in een intieme setting

Wat kan u verwachten?

Wat kan u verwachten?

Om u alvast inzicht te geven in hoe onze ondersteuning er in de week voor de uitvaart uitziet, hebben we een overzicht gemaakt van dag tot dag. U weet dan alvast hoe de week er ongeveer uit gaat zien. ​

Dag 1 het overlijden

Als een dierbare is overleden, zal de huisarts eerst het overlijden vaststellen. Daarna belt u ons met de melding van overlijden. We maken met u een afspraak om bij u langs te komen.

We overleggen wie uw dierbare gaat verzorgen, wassen en aankleden en waar u zou willen dat hij/zij opgebaard wordt.

Afhankelijk van het tijdstip van ons bezoek kijken we wat er die dag nog kan of moet gebeuren.

Op de eerste dag bespreken we ook de globale opzet van de uitvaart. Hieronder verstaan we de noodzakelijk vast te leggen onderdelen zoals: datum van de uitvaart, wel/geen condoleance, welke locaties: kerk, begraafplaats of crematorium, afscheidslocaties etc.

Dag 2 tot 4 - Samen met u geven we invulling aan de afscheidsdienst

Dag 2 kiest u de rouwkaart uit en bepaalt u of er een rouwadvertentie in de krant geplaatst moet worden. We laten de drukker een drukproef opmaken ter goedkeuring. De naasten kunnen de enveloppen schrijven of wij kunnen het uitbesteden aan onze drukker en de enveloppen laten voorzien van een geprint etiket. Daarnaast bespreken wij de keuzes voor de rouwauto, eventuele volgauto’s, de bloemen, de catering, de kist of opbaarplank en andere specifieke wensen of rituelen.

Dag 3 doen wij aangifte van overlijden en ontvangt u van ons een opdrachtformulier samen met een offerte die inzicht geeft in de kosten.

Dag 4 het is soms ook een dag met veel bezoek, mogelijkheid van afscheid nemen en/of een condoleance te plannen. Als u dat wenst begeleiden wij de condoleance.

Dag 5 - De puntjes op de i

Voor elke uitvaart maken wij een uitgebreid draaiboek. Met dit draaiboek geven we u de inhoud en de volgorde van de uitvaartdag, zodat u een beeld krijgt van wat u kunt verwachten. Wij ervaren dat dit vaak rust geeft bij de nabestaanden.

Dag 6 - De dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart zorgt Cavalli Uitvaartbegeleiding ervoor dat u aan niets hoeft te denken en dat alles gebeurt zoals we hebben besproken. U kunt van ons verwachten dat we tot op het laatste moment de uitvaart goed, rustig en sfeervol laten verlopen.

De bijkomende zaken

De bijkomende zaken

Transparant en voor iedereen

Wij werken voor iedereen ongeacht het budget of waar u verzekerd bent. Wij hanteren een vast tarief voor onze begeleiding en rekenen transparant alle gemaakte kosten van toeleveranciers, locaties of andere handelingen één op één door, zonder marges of commissie.

Hoe zit het met de polissen?

Als u een uitvaartverzekering hebt, bent u niet gebonden aan die partij en vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Dus ook met een collectieve verzekering van bijvoorbeeld Dela, Yarden of Monuta kunt u bij ons terecht.

Nazorg

Ook op het gebied van nazorg zijn we er voor u. Of het nu gaat om logistieke, financiële of emotionele aandachtsgebieden. Wij hebben veel ervaring en expertise om u door te verwijzen naar betrouwbare leveranciers die u goed kunnen ondersteunen op verschillende gebieden.