Cavalli-uitvaart 1

Verbonden door de Vecht

Haar dochters praten ons bij over de afgelopen weken waarop ze zagen dat hun moeder steeds meer verward raakte en soms gefrustreerd en boos werd over hun liefdevolle bemoeienis.

Tijdens alle verhalen moeten ze ook weer even lachen als ze terugdenken aan het moment dat ze de voeten van hun moeder onder de dekens zien meebewegen op de muziek van Elvis Presley wanneer ze naar zijn video kijkt.

Zes weken en drie dagen geleden hebben ze afscheid genomen van hun vader in Bistro Belle en nu moeten ze opnieuw afscheid nemen van hun moeder maar dan wel op een plek die weer helemaal bij haar past.

We zijn in de raadzaal van de Parel van Zuilen, het vroegere gemeentehuis van het dorp Zuilen waar ooit de Utrechters trouwden. Deze Parel ligt vlak bij Ondiep waar zij opgroeide maar ook vlakbij Zuilen waar de roots van haar man en het gezin liggen.

Het afscheid van hun vader en dat van hun moeder op twee verschillende locaties maar toch met elkaar verbonden door de rivier de Vecht en om haar kist allerlei rozen, bloem van de liefde en Orchideeën en de Stephanotis, de bloemen uit haar bruidsboeket.

Wilt u meer lezen over de door Cavalli uitgevoerde uitvaarten? Lees hier dan de andere verhalen.

 

Andere verhalen

Daar lag ze in het bed van haar kamer in het hospice, rustig ingeslapen terwijl de prille ochtend geluiden van de vogels haar kamer vulden. Een prachtige, stijlvolle vrouw met mooie slanke handen. 60 jaar was ze getrouwd geweest met een werkbou...
‘Het is zeker 10 minuten lopen’ gaf ik aan toen de kleinkinderen voorstelden opa toch naar zijn laatste rustplaats te willen dragen in plaats van achter de kist aan te lopen. Ze wisten zeker dat ze het zouden redden. Ik twijfelde er oo...