Met de landrover op reis

Met de landrover op reis

De eieren van het paasontbijt staan nog op tafel. In de kamer zitten zijn twee zoons, moe en met een doffe blik voor zich uit te staren. Terugdenkend aan de tijd die ze als kinderen met hem hebben beleefd. Al de keren dat ze achterin de Landrover bepakt en bezakt met luchtbedden, kleding en eten alleen met hun vader door heel Europa reisde.

Als nakomertje uit een groot Rooms Katholiek gezin van 10 kinderen belandde hij rond z’n 20ste in de vrije en wilde jaren 60. Daarvoor was hij nog misdienaar geweest en had in de schoolbanken bij de San Franciscanen gezeten. Die tijd ruilde hij toen in voor muziek, verre reizen, drugs en drank. Tijdens zijn huwelijksreis bezocht hij samen met zijn vrouw de concerten van de Rolling Stones en Led Zeppelin en belandde zo via Spanje in Marrakesh waar hij het idee oppakte om hoeden, riemen, meubels en accessoires te importeren naar Nederland. Hij ontwikkelde zich als zakenman en trendsetter, leefde uitbundig en was een echte hippie en levensgenieter.

De snelheid van zijn leven begon ruim 8 jaar geleden zijn tol te eisen en langzamerhand moest hij op een ander tempo gaan leven en andere keuzes gaan maken. Het leek of er daardoor ook weer ruimte kwam voor het geloof dat nog steeds diep in hem verborgen zat. Hij reisde naar Lourdes en wilde op zijn sterfbed het sacrament der zieken ontvangen.

Het is maandagochtend 09.00 uur als hij in de groene Landrover aankomt. We wachten hem op bij de kerk waar een afscheidsdienst voor hem gehouden zal worden. Zijn zoons openen de achterbak van de Landrover waar zijn kist staat. Daar waar hij hen ooit liet instappen voordat ze vertrokken, dragen ze hem er nu uit voor zijn laatste reis.

Andere verhalen

Net op het kantelpunt van de strenge beperkingen tegen het coronavirus kwam een 36 jarige jonge man, echtgenoot en vader van een lief klein jongetje te overlijden. In de eerste dagen na zijn overlijden hoorden we over de eerste maatregelen tegen d...
In de verzorgingsruimte van het mortuarium staan we bij het lichaam van een oude man die na een leven in eenzaamheid op hoge leeftijd is overleden. We kunnen zien dat de ziekte niet de reden van zijn overlijden is geweest. De laatste jaren heeft h...