Mamma's hartje

Mamma’s hartje

Ze kondigde zichzelf aan op een volledig onverwacht moment bij twee bijzondere mensen die al veel hadden meegemaakt en eindelijk het geluk bij elkaar gevonden hadden. De wens van een kindje was groot maar ze waren zich er ook van bewust dat de mogelijkheid klein was. Ze prijsden zichzelf al gelukkig met elkaar en durfden niet meer te vragen. Maar zij kondigde zichzelf gewoon aan…volledig onverwacht en op korte termijn.

Een mooi en bijzonder meisje die al op jonge leeftijd de beheersing had over meer woorden dan haar leeftijdsgenootjes. Met haar rijke woordenschat en haar energie wist ze iedereen te betoveren en mee te nemen in haar energie.

Tijdens de vele speelmomenten tussen haar en haar moeder was er een traditie ontstaan waarin haar mamma haar elke keer dezelfde vraag stelde. “Wat ben je van mamma? “En dan keek ze naar haar moeder met haar grote blauwe ogen en zei vol enthousiasme en overtuiging…”mamma’s hartje!”

Ze was slechts 20 maanden toen ze haar ouders moest verlaten maar ze liet in alles zien dat ze er nog was. Iedereen bracht zij samen in de dagen voor haar afscheid, verbond de harten, ook al waren die bij iedereen op dat moment gebroken. Ze liet zich zien op de meest onverwachte momenten. Tijdens het oplaten van de ballonnen die in de lucht spontaan een groot hart vormden, op de trampoline in de tuin waar de takjes een hart vormden en welke de duif die druk bezig was met zijn nest, ze respectvol liet liggen. En het meest bijzondere moment kwam nog toen de ouders haar vingerafdruk lieten uitvergroten om deze later op beide polsen te laten tatoeëren. In haar vingerafdruk zit een groot hart.

Wilt u meer lezen over de door Cavalli uitgevoerde uitvaarten? Lees hier dan de andere verhalen.

Andere verhalen

Deze lieve pientere vrouw van 96 jaar, wilde naar eigen zeggen niet verder aftakelen en uit het leven stappen nu het nog relatief goed met haar ging. “Ik voel dat mijn leven compleet is en ik ben klaar om te sterven”, zei ze meerder...
Twee broers zitten naast het bed en kijken naar hun moeder. Sinds een aantal dagen ligt zij in coma. Het zal niet lang meer duren voordat deze lieve vrouw en moeder van drie volwassen zoons zal komen te overlijden. Herinneringen worden opgehaal...