Kleur en licht

Kleur en licht

Ze had met haar man en vrienden een cruise gepland, maar het liep anders. Ze was vorig jaar behoorlijk ziek geweest, maar daarna knapt zij ineens op. Het familieweekend met de kleinkinderen stond symbool voor een nieuwe, frisse start. “Ik heb een melanoom en had hier eerder de kracht en puf niet voor”, zei ze, terwijl ze genoot van de mooie dag, omringd door haar dierbaren.

“Mijn leven heeft een tijdje stilgestaan, maar dit weekend geeft kleur en licht”. Kleur en licht waren er ook in haar leven. Zeker nadat ze de liefde van haar leven ontmoette na een huwelijk met een excentrieke kunstschilder. Deze liefde van haar leven ontmoette ze in een Jazzkelder in München, de stad waar zij woonde en drie dochters groot bracht.

Ze werkte destijds in een winkel waar posters werden verkocht en ingelijst. Deed daarnaast allerlei cursussen administratie en kreeg vervolgens een managementfunctie bij een woningcorporatie. Maar haar grootste passie vond zij in schilderen en boetseren. Ze gaf daar zelfs les in. Ze maakte de prachtigste kunstwerken. Vaak ook met een knipoog. Een stoute vis bijvoorbeeld, die ons met ondeugende oogjes aankeek. Op een stok in een vaas met zand waar ook de andere vissen in pronkten. Maar ook maakt ze prachtige abstracte schilderijen.

Privé ging het haar voor de wind. Zij en haar man hielden van reizen en gingen ieder jaar 2 maanden naar Zuid Afrika en hadden een appartement in Spanje waar ze heel graag verbleven.

Ze was een pittige vrouw die hield van het bourgondische leven. Ook hield ze van het avontuur en maakte de mooiste reizen. Haar lach was legendarisch, als ze lachte lachte haar hele gezicht. Ze was ook een sterke en krachtige persoonlijkheid, een doorzetter maar ook erg lief en zorgzaam. Ze had een gelukkig en sociaal leven maar had gewoon pech.
Na een opleving begin van het jaar, waarin het leven haar weer toelachte, gaat het ineens bergafwaarts en krijgt ze het slechte nieuws dat ze niet meer te genezen is. Ze overleed op een dinsdag waarop de zon hoog aan de hemel stond en een straal achterliet op haar mooie gezicht.

Wilt u meer lezen over de door Cavalli uitgevoerde uitvaarten? Lees hier dan de andere verhalen.

Andere verhalen

In de verzorgingsruimte van het mortuarium staan we bij het lichaam van een oude man die na een leven in eenzaamheid op hoge leeftijd is overleden. We kunnen zien dat de ziekte niet de reden van zijn overlijden is geweest. De laatste jaren heeft h...
Waar denk je dat je naar toe gaat na je overlijden? Ik zie hem even denken, maar dan zegt hij heel vastbesloten ”ik geloof dat ik een ster word”. We bestaan allemaal uit sterrenstof. Ik ben er daarom van overtuigd dat je na je overlijden ook weer ...