Het Poppenhuis

Het Poppenhuis

De Bilt, 1969. Een echtpaar betrekt hun zelfgebouwde huis in de Bilt. Een huis met een werkplaats achter in de tuin, waar hij zijn atelier en klusplek heeft. Wat zijn ogen zienkunnen zijn handen maken. Ze zijn trots op wat ze beiden gepresteerd hebben. Een warmehuiselijke plek waar ook hun dochter opgroeit. Hij werkt hard, maar in zijn zeldzame vrijeuurtjes is hij in zijn atelier te vinden. Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is hun eigen zelfgebouwde huis, maar dan in miniatuur. Vanaf datmoment werken ze gezamenlijk aan hun project. Hij zorgt voor het meubilair en deverlichting en zij doet de stoffering en maakt de gordijntjes.
Naarmate de jaren verstrijken en het lichaam ouder wordt, de geest wat stoffiger, is hij steeds minder in zijn atelier te vinden.
Uiteindelijk blijkt thuis wonen niet meer mogelijk en wordt hij opgenomen in een tehuis, waar hij een jaar later overlijdt.
Als wij op de dag van zijn overlijden s’avonds aanbellen bij de familie en door het raam naar binnen kijken, valt ons oog op een het poppenhuis.

Wilt u meer lezen over de door Cavalli uitgevoerde uitvaarten? Lees hier dan de andere verhalen.

Andere verhalen

Langzaam rijdt de rouwauto naar het theater in Austerlitz. De regen valt met bakken uit de hemel. Alsof ook daar wordt gehuild om het verlies van deze markante man. Dagen is hij bij haar geweest, opgebaard in hun lichte appartement dat uitkijkt op...
Griekse melancholische muziek en Limburgse meezingers, ze hield er zo van! Ze wilde haar uitvaart in Griekse sfeer. We hebben de playlist van Elise al aan staan. We bereiden de theaterzaal van het Beauforthuis voor op haar laatste afscheid. De ...