Een landschapsarchitect pur sang

Een landschapsarchitect pur sang

Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success.

If you love what you are doing, you will be successful. – Albert Schweitzer

Er klinkt trots in de stem van zijn vrouw, wanneer zij vertelt over zijn gedrevenheid voor zijn werk, zijn persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij mens en dier. Zijn passie voor de natuur en haar leefomgeving en zijn grote liefde voor het waddengebied.

Zijn filosofie was net zoals die van Albert Schweitzer ‘Eerbied voor al het leven’

Tot op het allerlaatste moment was hij nog met hart en ziel betrokken bij alle projecten.

Zijn vrouw is sterk en we worden geraakt door de zorg en aandacht die zij besteedt aan alle te nemen beslissingen rondom het organiseren van het afscheid.

Een afscheid in de natuur, tussen de oude bomen en het bosmeer. De klanken van muziek. Een lied met een diepe altstem. Een getoonzet gedicht van zijn vader. Een natuurfilm met een wonderschone creatie van een landschap, mede door hem ontwikkeld en nu de thuisbasis voor o.a. de zwarte ooievaar.

En dan is het zover, langzaam rijdt de rouwauto het landgoed af, koers naar het naastgelegen crematorium. Uitgezwaaid door de vele genodigden en gevolgd door zijn vrouw, dierbare vrienden en familieleden. De zon staat hoog aan de hemel en een zonnestraal reikt tot aan zijn kist bedekt met witte appelbloesem. Je ruikt de lente.

Een laatste groet voor een markant persoon en landschapsarchitect pur sang.

Wilt u meer lezen over de door Cavalli uitgevoerde uitvaarten? Lees hier dan de andere verhalen.

Andere verhalen

Langzaam komen de familieleden en vrienden binnen en nemen in stilte plaats op de kussens die op de grond liggen uitgestald. In het midden van de ruimte staat de kist die is bedekt met witte kaarsen en bloemen. De focus vandaag is het naar binnen ...
Heerlijk vinden ze het allemaal, wandelen in de omgeving, waar ze ook zijn, tijdelijk verblijven of wonen. Gewoon wandelen en in alle rust kijken naar de verschillende bewoners, de bijzondere gebouwen, het komen en gaan van de fietsers die allemaa...