Een landschapsarchitect pur sang

Een landschapsarchitect pur sang

Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success.

If you love what you are doing, you will be successful. – Albert Schweitzer

Er klinkt trots in de stem van zijn vrouw, wanneer zij vertelt over zijn gedrevenheid voor zijn werk, zijn persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij mens en dier. Zijn passie voor de natuur en haar leefomgeving en zijn grote liefde voor het waddengebied.

Zijn filosofie was net zoals die van Albert Schweitzer ‘Eerbied voor al het leven’

Tot op het allerlaatste moment was hij nog met hart en ziel betrokken bij alle projecten.

Zijn vrouw is sterk en we worden geraakt door de zorg en aandacht die zij besteedt aan alle te nemen beslissingen rondom het organiseren van het afscheid.

Een afscheid in de natuur, tussen de oude bomen en het bosmeer. De klanken van muziek. Een lied met een diepe altstem. Een getoonzet gedicht van zijn vader. Een natuurfilm met een wonderschone creatie van een landschap, mede door hem ontwikkeld en nu de thuisbasis voor o.a. de zwarte ooievaar.

En dan is het zover, langzaam rijdt de rouwauto het landgoed af, koers naar het naastgelegen crematorium. Uitgezwaaid door de vele genodigden en gevolgd door zijn vrouw, dierbare vrienden en familieleden. De zon staat hoog aan de hemel en een zonnestraal reikt tot aan zijn kist bedekt met witte appelbloesem. Je ruikt de lente.

Een laatste groet voor een markant persoon en landschapsarchitect pur sang.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Andere verhalen

“Ik kom net uit het ziekenhuis. Mijn vader is onverwachts overleden en we weten niet wat we moeten doen”. Uit de woorden klinkt wanhoop en ongeloof. Als we naar haar huis toe gaan, ontmoeten we ook haar moeder en in de uren dat we met elkaar prate...
90 jaar oud is hij, als hij, zelfstandig wonend aan de grachtengordel in Amsterdam, een val maakt. Hij wil niet weg uit zijn veilige en vertrouwde plek, maar het is lastig om daar alleen te blijven. Zijn lieve vrouw, woont al 20 jaar niet meer met...