De laatste verzorging van een vriend

De laatste verzorging van een vriend

Totaal verslagen is de familie als ik arriveer. Ik sta in de hal van een appartement vol verdriet. De komende dagen zal ik heel intensief contact hebben met deze familie, die ik zo goed ken. Het afscheid van haar man.
Wat ben ik dankbaar dat ik er juist nu voor haar kan zijn.
Na een lange periode waarin het steeds minder goed met hem ging, is haar man thuis overleden en ligt nu in de slaapkamer. Ik probeer alle stappen die er genomen moeten worden zo rustig mogelijk aan de familie uit te leggen. Samen met zijn echtgenote doe ik de laatste verzorging. De laatste verzoring van een vriend. Je geliefde aanraken en verzorgen geeft veel voldoening en troost. Zij wast hem met heel veel liefde, streelt hem, kust hem en praat tegen hem.
De kleding wordt door haar, hun dochter en kleindochter uitgezocht. Met aandacht trekt ze sokken, broek, overhemd en trui bij haar geliefde aan. Ze doet als laatste nog even de boord van zijn overhemd goed, alles moet perfect zitten.
Het raakt me, zoveel liefde voor deze man en zoveel verdriet.
De echtgenote waakt over hem als een leeuwin. Opgebaard in hun slaapkamer begint de rauwe werkelijkheid langzaam door te dringen.
Ze gaat verder zonder haar grote liefde, het is zwaar, maar ze gaat het redden deze lieve dappere vrouw. Gesteund door haar kinderen en kleinkinderen en iedereen die haar en haar man een heel warm hart toe dragen, waaronder ik zelf.
Dag lieve vriend, rust zacht

Lees hier meer verhalen van Cavalli Uitvaartbegeleiding.

Andere verhalen

90 jaar oud is hij, als hij, zelfstandig wonend aan de grachtengordel in Amsterdam, een val maakt. Hij wil niet weg uit zijn veilige en vertrouwde plek, maar het is lastig om daar alleen te blijven. Zijn lieve vrouw, woont al 20 jaar niet meer met...
Na de melding van het tragische overlijden van zijn broer, ontmoetten we hem in het huis van zijn zus. Spijkerbroek, enorme kistjes aan zijn voeten, sportief, woest krullend haar, 2 meter minimaal. Zijn broer, zijn maatje, dood aan een brand waarb...