De laatste verzorging van een vriend

De laatste verzorging van een vriend

Totaal verslagen is de familie als ik arriveer. Ik sta in de hal van een appartement vol verdriet. De komende dagen zal ik heel intensief contact hebben met deze familie, die ik zo goed ken. Het afscheid van haar man.
Wat ben ik dankbaar dat ik er juist nu voor haar kan zijn.
Na een lange periode waarin het steeds minder goed met hem ging, is haar man thuis overleden en ligt nu in de slaapkamer. Ik probeer alle stappen die er genomen moeten worden zo rustig mogelijk aan de familie uit te leggen. Samen met zijn echtgenote doe ik de laatste verzorging. De laatste verzoring van een vriend. Je geliefde aanraken en verzorgen geeft veel voldoening en troost. Zij wast hem met heel veel liefde, streelt hem, kust hem en praat tegen hem.
De kleding wordt door haar, hun dochter en kleindochter uitgezocht. Met aandacht trekt ze sokken, broek, overhemd en trui bij haar geliefde aan. Ze doet als laatste nog even de boord van zijn overhemd goed, alles moet perfect zitten.
Het raakt me, zoveel liefde voor deze man en zoveel verdriet.
De echtgenote waakt over hem als een leeuwin. Opgebaard in hun slaapkamer begint de rauwe werkelijkheid langzaam door te dringen.
Ze gaat verder zonder haar grote liefde, het is zwaar, maar ze gaat het redden deze lieve dappere vrouw. Gesteund door haar kinderen en kleinkinderen en iedereen die haar en haar man een heel warm hart toe dragen, waaronder ik zelf.
Dag lieve vriend, rust zacht

Lees hier meer verhalen van Cavalli Uitvaartbegeleiding.

Andere verhalen

Op de krachtige en vrolijke geluiden van de blazers wordt de houten draagbaar met daarop de bont versierde kist door de 6 dragers opgepakt.Gekleed in mooie pakken met stoere hoedjes en diagonaal over het colbert een paarse sjerp met een tropische ...
Waar denk je dat je naar toe gaat na je overlijden? Ik zie hem even denken, maar dan zegt hij heel vastbesloten ”ik geloof dat ik een ster word”. We bestaan allemaal uit sterrenstof. Ik ben er daarom van overtuigd dat je na je overlijden ook weer ...