Oriëntatie via een wensgesprek

Waarom een wensgesprek

Waarom een wensgesprek

Hoe wilt u dat anderen zich u herinneren?

Met elke keuze die u zelf maakt, zorgt u dat meer mensen u herkennen op de dag dat zij afscheid van u nemen. U mag wensen hebben over hoe u uw afscheid wilt, wat bij u past en wat goed voelt. Uw persoonlijke wensen ontstaan vanuit ‘uzelf’.
Als u uw wensen bij leven al laat vastleggen, weet u zeker dat het afscheid een beeld laat zien van de persoon zoals u herinnerd wil worden. Dit biedt zeer veel troost aan de nabestaanden. Zij willen namelijk niets liever dan uw wensen laten uitkomen.

Eigenlijk is het iets heel moois wat u uw nabestaanden kunt nalaten. Uit de vele wensgesprekken die wij tot nu toe gevoerd hebben, kregen we vaak terug dat het de persoon in kwestie rust gaf.

“Al mijn wensen zijn vastgelegd in een document en deze bewaar ik op een vast plekje. Ik informeer mijn dierbaren dat het document er is en waar ze het kunnen vinden wanneer ik er niet meer ben. Dat geeft me rust”.

Ervaringen

Het wensgesprek, wat zijn mijn wensen voor mijn afscheid, daar ben je niet altijd mee bezig. Om dit met elkaar te bespreken en te ervaren was voor mij heel aangenaam.

Het aangereikte pakket van mogelijkheden, maakte bij mij bepaalde wensen los. De mogelijkheden, waar ik niet van op de hoogte was, kan de behoefte weergeven van wat jij achter wil laten voor degene die je dierbaar zijn. Waarschijnlijk een kant die ze niet gezien hebben van mij. Dit is voor mij een mooie afsluiting van een periode van mijn leven.

 

Krijna Rombout, Bilthoven

Wij vonden het belangrijk om een gesprek aan te vragen over de mogelijkheden bij een afscheidsviering.

Wij wisten niet wat ons te wachten stond, maar in alle rust hebben wij de wenskaarten bekeken en de mogelijkheden besproken. Het was een fijn gesprek, met dank aan Amber Cavalli, we houden zeker contact.

 

 

Jan Daalhof, Utrecht

Zeer benieuwd naar wat er komen zou, begon ik ons gesprek. Al meteen voelde ik me op mijn gemak, wat kwam door de rustige en prettige rustgevende, belangstellende benadering van Nicole.

Zij gaf me alle tijd om over haar vragen na te denken en zij gaf veel ruimte voor mijn emoties. Het gesprek verliep heel prettig. Nicole nam alle tijd en gaf mij de ruimte. We zijn tot een geweldig mooi resultaat gekomen. Ik heb een heel tevreden en voldaan gevoel. Dank aan Nicole.

 

Dorée Scheepmaker, Hilversum

Hoe verloopt een wensgesprek?

Waarom een wensgesprek

Bij een wensgesprek gaan wij in op uw persoonlijke wensen voor de uitvaart. Wij luisteren goed naar uw wensen en geven uw nauwgezet advies over alle mogelijkheden. Wij houden daarbij rekening met het door u aangegeven budget.

Ook kunnen wij een verzekeringscheck doen en kunnen wij inzicht geven in kosten aan de hand van uw persoonlijke wensen. Omdat de mogelijkheden voor het vormgeven van een afscheid steeds talrijker worden en niet iedereen zich een beeld kan vormen bij deze nieuwe ontwikkelingen, ondersteunen wij ons gesprek met wenskaartjes. Deze wenskaartjes bevatten beelden van locaties, vervoermiddelen, bloemstukken en sfeerbeelden die u kunnen helpen bij het vormgeven van uw eigen afscheid.

Hoe leggen we dit vast?

Hoe leggen we dit vast?

Aan de hand van het gesprek worden al uw uitvaartwensen opgenomen in een wilsverklaring. Wanneer dit document door u is ondertekend, is dit een voor de wet bindende akte. Uw uitvaartwensen moeten op basis van dit document worden uitgevoerd precies zoals u dat heeft laten vastleggen.

Een wilsverklaring maken helpt uw omgeving om uw wensen te leren kennen.

Het zal hen steun en vertrouwen bieden bij het maken van keuzes, wat bijdraagt aan een mooi afscheid.

Uw wensgesprek inplannen?

Uw wensgesprek inplannen?

Wanneer u te maken krijgt met het verlies van een dierbare komt er veel op u af. Eigenlijk te veel.

Het wensgesprek kunt u altijd aanvragen via ons contactformulier op onze website of gewoon door ons te bellen op het telefoonnummer dat op onze contactpagina staat vermeld.

We maken dan eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er samen achter of u bij ons de juiste klik voelt.

Dit gesprek kan plaatsvinden op uw gewenste locatie. Dat kan bij u thuis, bij ons of op een andere door u uitgekozen locatie. Aan het kennismakingsgesprek zelf zijn geen kosten verbonden.

Als de klik aanwezig is en u wilt dat uw wensen worden opgenomen in een wilsverklaring, dan plannen we een vervolgafspraak voor het wensgesprek. De kosten voor dit vervolggesprek en het uitwerken van uw wensen in een wilsverklaring bedragen 250,00 euro. U ontvangt dan van ons een uitgewerkte wilsverklaring waarin al uw wensen voor uw afscheid zijn opgenomen.