Ervaring

Graag willen wij, ruim een maand na de begrafenis van onze broer en zwager Ton, aan jullie laten weten hoe wij terugkijken op die bewuste dag en op de voorbereiding ervan.

Vlak na het overlijden van Ton kregen wij contact met Nicole. Dat eerste contact voelde meteen goed. En ook de gesprekken in de daarop volgende dagen verliepen erg prettig. We waren echt samen aan het zoeken naar een vorm voor een mooi afscheid van Ton. Tijdens die zoektocht kwamen er voor ons soms heel nieuwe ideeën en mogelijkheden naar voren. Zoals bijvoorbeeld de locatie waar de afscheidsceremonie zou plaatsvinden en het gebruik maken van een prachtige mezzo-sopraan tijdens die ceremonie.

Wij hebben voortdurend het gevoel gehad dat er heel goed naar ons geluisterd werd en dat Nicole probeerde te verwezenlijken wat er aan ideeën naar boven kwam. Ook wanneer we weer terugkwamen op eerder gemaakte afspraken ging ze daar heel flexibel mee om. Wij werkten samen aan een ‘project’ en vulden elkaar op de een of andere manier goed aan.

Het was heerlijk dat we alle regelzaken aan Nicole konden overlaten en we beseffen heel goed dat Amber en Hanneke op de achtergrond ook veel werk hebben verricht. Op de dag van de begrafenis waren ze alle drie aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Nicole had een heel gedetailleerd draaiboek gemaakt voor de dag van de begrafenis. Alles ging die dag dan ook perfect. Dank zij dit draaiboek bijvoorbeeld, verliepen de overgangen tussen de verschillende sprekers tijdens de afscheidsceremonie heel vloeiend en natuurlijk. Het is maar een detail van een groter geheel, maar voor Henk en onze zoon Otto een mooi en opvallend detail. Voor mij, en onze dochter Lenneke was de prachtige zang van de mezzo-sopraan een heel belangrijke, mooie en emotionele aanvulling op alles wat gezegd werd.

Het geeft ons, maar ook de overige familie, een heel dankbaar gevoel dat we met elkaar voor Ton zo’n mooie begrafenis hebben mogen organiseren. Dank je wel voor jullie geweldige ondersteuning en jullie warme betrokkenheid, kortom: jullie professionaliteit.

Henk en Yvonne Knoop, De Bilt

Andere ervaringen

Vanaf het begin was er een klik en niet alleen met mij maar tussen heel Cavalli en ons eigen team van kinderen, zwager en vrienden. Hoe fijn was het dat wij die eerste dagen in een ongedwongen maar zeer productieve sfeer naar een mooi afscheid konden groeien. Hierbij zijn heel veel mooie ideeën ontstaan en uitgevoerd. Nicole was daarbij een natuurlijk deel van het groepje, zonder als de “expert...
Tom van de Lest, Zeist
Jullie hebben ons heel mooi begeleid, ik zou het niet anders gewild hebben. Wat een rollercoaster was deze week naar de crematie, kon wel gillen want ik wilde dit niet. Niet toegeven aan het verlies van mijn vader. Mis hem elke dag. Maar we moesten. En wat heb ik in deze week veel steun gehad aan jullie. Tot zelfs laat in de nacht. Over een week ga ik de as van mijn vader ophalen. Moeilijk maar...
Stans Schippers, Den Haag